Украинский атеистический сайт Четверг, 28.03.2024, 19:58
Украинский
атеистический
сайт
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта

Категории раздела
Новости украинского атеизма [141]
Новости мирового атеизма [336]
Атеистический блиц-опрос [15]
Ежемесячный опрос для атеистов.
Заявления [8]
Заявления, обращения, открытые письма и т.д. атеистических организаций и отдельных лиц.
Интервью с атеистами [9]
Интервью с известными атеистами

Наш опрос
Нужна ли в Украине атеистическая организация?
Всего ответов: 1721

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

В помощь атеисту
Лекции Е. К. Дулумана
Лекции Е. К. Дулумана

Атеистические листовки

Краткая история атеизма

Атеистический лекторий

Атеистический календарь



Главная » 2012 » Март » 26 » Феміністичний марш «Церкві й державі час жити нарізно!»
22:15
Феміністичний марш «Церкві й державі час жити нарізно!»
Феміністичний марш «Церкві й державі час жити нарізно!»8 березня, в Києві відбувся феміністичний марш «Церкві й державі час жити нарізно!». Більше 200 учасниць й учасників розпочали акцію о 14 годині мітингом на Михайлівській площі, пройшли до пам’ятника Лесі Українці в Маріїнському парку й завершили марш під стінами Міністерства охорони здоров’я.

Феміністичний марш «Церкві й державі час жити нарізно!»

Феміністки й феміністи тримали плакати та банери з написами: «Церкві й державі час жити нарізно!», «Податок на бездітність – податок на бідність», «Батькам – інфраструктуру!», «Менше кухні – більше книг!», «Сім’я – там, де люблять». Феміністичні лозунги на імпровізованих хоругвах закликали до боротьби з патріархатами в усіх його проявах, до рівноправності жінки й чоловіка в сім’ї та до неприпустимості втручання держави й церкви в сфери репродуктивних і сексуальних прав.

Активістки й активісти з Сербії, Росії, Франції проявили солідарність із феміністичним протестом. Радикальна феміністична арт-група «La Barbe» («Борода») вдягли на марш штучні бороди й цим продемонстрували, що патріархальність й обмеження прав жінок існують і в українському, й в інших європейських суспільствах.

Феміністичний марш «Церкві й державі час жити нарізно!»

Водночас українські феміністки й феміністи виступили з вимогами звільнення представниць російської протестної групи «Pussy Riot», яких 3 та 4 березня 2012 р. заарештували в Москві за проведення антиклерикальної мистецької акції.

Пам’ятник Лесі Українці став ключовою точкою маршу. Учасниці й учасниці вшанували одну з перших феміністок в історії України й пов’язали їй фіолетову хустку – символ феміністичної боротьби.

* * *

Податок на бездітність, заборона жінкам робити штучне запліднення після 49 років, заборона абортів і багато інших загроз можуть скоро стати реальністю. Все частіше обмеження прав відбувається з посиланням «християнські цінності».

Ми звикли до думки, що наша держава є світською, проте це не відповідає дійсності. Сьогодні в Україні відбувається злочинний симбіоз церкви й держави. Держава підтримує патріархальну та консервативну ідеологію й схвалює церковний вплив на соціальну політику.

Феміністичний марш «Церкві й державі час жити нарізно!»

За активного сприяння Міністерства освіти й науки церква дедалі глибше проникає в освітню сферу. Співпраця церкви з Міністерством охорони здоров’я призводить до цинічного втручання в сферу наших сексуальних і репродуктивних прав, до посилення державного контролю над нашим тілом. Зокрема, проект Закону №10112 передбачає податок на бездітність, №8282 і №8212, які забороняють штучне запліднення жінкам після 49 років і тим, які не перебувають у шлюбі.

Економічна експлуатація жінок, їх подвійних тягам продуктивної та репродуктивної праці підтримується державними рішеннями й церковною риторикою.

Джерело
Категория: Новости украинского атеизма | Просмотров: 1073 | Теги: феминистки, клерикализм, церковь, атеизм, феминизм, митинг | Рейтинг: 3.0/1
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Форма входа

Поиск

Календарь
«  Март 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Кнопки
Общество Разум

Студия Вектор ТВ

Свобода от религиозного фундаментализма

Атеистический сайт

Великие люди - атеисты

Общество Разум в ВКонтакте

Украинский атеистический сайт в Facebook

Канал на Youtube

Видео Украинского атеистического сайта на Рутубе

Общество Разум

Обращения к атеистам

Эксклюзивные статьи

Интервью с известными атеистами

Великие люди - атеисты


Copyright MyCorp © 2024